Spider Man 3 Oyunu Tam Çözüm

New York'un Derdi Bitmiyor: The City Alerts and The City Patrol

Ana görevlerin dışında, şehirde huzuru sağlamanız için yan görevler de oyunda bulunmakta. Bunları şöyle listeleyebiliriz:

Kaçan Çete Üyelerini Bulma: Siz bu kadar yoğun iş altındayken polis de yakaladığınız çete üyelerini içeriye atıyor haliyle. Buradan kaçan üyeleri bir güzel pataklayıp yerine teslim ediyoruz.

Kaybolan Çocuğu Bulma: Sokakta çocuk kayboluyor. Amacımız çocuğu almak ve annesine ulaştırmak.

Kazazedeleri Bulup Canları Tükenmeden Ambulansa Ulaştırma: Siz NY sokaklarında gezinirken aniden bir kaza oluyor ve tüm ekiplere mesaj gönderiliyor. Siz de kaza alanını bulup oradaki kazazedeleri ambulansa taşıyorsunuz. Tabii can sınırı var ve işinizi çabuk bitirmezseniz yaralı ölüyor ve göreviniz iptal oluyor. Çabuk bitirmek için sokakları R1 ile geçmenizi tavsiye ederim.

Rehineyi Kurtarma: Çete üyeleri tarafından fidye için kaçırılan adamları bulup sağlık durumlarına bakılması için ambulanslara götürüyoruz. Burada can sınırı yok.

Gaz Bombasından Kurtarma: Çete üyeleri aldıkları rehineleri sokağa çıkarıp yanlarında gaz bombasını patlatıyorlar. Her nedense bu rehineler oradan kaçamıyor. ( herşeye de Spidey yetişiyor bu oyunda ) Oraya gitmek için oyun size bir zaman veriyor. O zaman içinde gidemezseniz göreviniz iptal oluyor, giderseniz de rehineleri kurtarıp polise teslim ediyorsunuz.

Yiyecek Taşıma: Spider Man 2'de hatırlarsanız ilk başlarda Spidey pizza taşıyordu. Biz de artık acıkanlara ve polislere verilen zaman diliminde taze yiyecekleri ulaştırmaya çalışıyoruz. Fkat polislerin de Türkçe karşılığı "Oh Spidey, buna çok ihtiyacımız vardı" gibisinden cümleler kurmasına da sinir olmamak elde değil. Açlıktan ölüyor muydun sanki

Kaçırılan Eşyaları Kurtarma: Çete Üyeleri insanları kendi üzerlerine çekip rehin alabilimek için onalrın bazı eşyalarını kaçırıyorlar. Bu insanlara polisler de dahil. Eşyaları saklanan mekânda bulup sahiplerine ulaştırıyorsunuz.

Polisleri Kurtarma: Bazen çete üyeleri isyan çıkartarak polislere saldırıyorlar. Siz de oraya zamanında gidip polisleri o kargaşadan kurtarmalısınız. Fakat buraya siyah kostümle girmenizi tavsiye ederim çünkü normal kostümünüzle arada kaynamanız olası. Gerçi oraya bir girince herşey karışıyor ve çete üyeleri kendilerine bile vurabiliyor.

Bombayı İmha Etme: Çete üyeleri binaların tepesine bomba yerleştiriyor. O yüzden de aşağıda aval aval dolaşıp görevinizi sonlansırmayın. Binaların tepelerinde arayın bombayı. Bombayı bulduktan sonra sarı yuvarlağa gidin ve üçgene basın. Daha sonra imleç yeşil yerdeyken üçgene basın, bu olayı üç defa tekrarlayın. Spidey bombayı gökyüzüne doğru furlatacak ve onu imha etmiş olacaktır.

Aldatıcı Bombalar: Bazen çete üyeleri bombaları yere de koyabiliyorlar. O zaman çete üyelerini bir güzel pataklayıp görevi bitiriyorsunuz. Bomba kendiliğinden durmuş oluyor.

"City Patrol"'ü Atlamayalım

Bir de atlamadan şunu da söyleyeyim, oyunumuzda bir de City Patrol görevleri var. Bu görevleri üstte bahsettiğim görevlerin bir grubu olarak düşünebilirsiniz. Karışık olarak gruplanan bu görevleri DUB Edition'da bir yarışta olduğu gibi yerden göğe yükselen renkli borulardan anlayabilirsiniz. Bu görevleri ne kadar iyi yaparsanız, polisler de sizi o kadar rahatlatıyorlar. SELECT'e basıp çetelere karşı durumunuzu POLICE bölümünden öğrenebilirsiniz. Bu arada hemen oyundaki çetelerden bahsedelim:

Apocalypse, Dragon'dan sonra en güçlü çete. Sürekli saldırılar düzenliyor ve maçlarına ulaşıyorlar.
Dragon Tails, en güçlü çete. Hem izbandut gibi adamları, hem de puma gibi akrobatları var. Her saldırıdan başarıyla geri dönüyorlar.
H-Bombers, nükleer silah kullanan çete. Bir binayı yerle bir edebiliyorlar ama fazla yetenekleri olmadığı için en güçsüz çete.
Waste Tribe, en güçlü üçüncü çete. Çevreye zarar veriyorlar ve güçlü adamları var, ama Bombers gibi fazla yetenekleri yok.

The Races/Challenges

The Races, oyunda sıkılıp eğlenceli bir şeyler arayanlar için ideal. Sokakta çeşitli deliklerden geçip yarışları tamamlıyorsunuz. START'a basıp Game Progress'e girerseniz, derecenizi, Spidey'nin hangi zorluğa uygun olduğunu, diğer rekorları görebilirsiniz.

Çıkan adamları fast attack tuşuyla dövün (default settings olarak mouseun sol tuşu oluyor.). Sonra gelen adamları başlarında yumruk işareti çıkınca Q ya basılı tutun ve fast attack tuşuna basın. Tüm adamları öyle dövün bu bölümde.

Yoksa yanlış olarak failed yapabiliyor. Sonra odadan ilerleyin. Önünüze çıkacakları dövün ve yolunuza devam edin.

Sonra çıkan tuşlara basın ve o anı geçin. Devam edin. Sıkıştığınızda 1 tuşuna basarak hislerinizi kullanın. Sanırsam bir adam var onu takip edip bir yere giriyoruz. Biz aşağıdaki kapıdan girdik yukarıdaki kapıdan girmeliyiz. Girip adamları dövün. Sonra devam edip orada boruyu denilen şekilde indirip açılan kapıdan gidip bölümü bitirin.

Apocalypse Part 1

Limanda bağlı olan adamı suya batırmadan önce gereken tuşa basarak kurtarın. Tabi yanındaki adamlarda sizi dövmeye çalışacak. Adamları da o sırada halledin. Bölüm bitti tebrikler.

Apocalypse Part 2

Metroya inip birkaç adam dövüyorsunuz, zaten gideceğiniz yerler belli, gerektiğinde kurtaracağınız yerlerde belli, bu bölümün bir püf noktası yok.

Apocalypse Part 3

İlk önce polis arabasını takip edin ve çıkacak 2 arabadaki kişileri haklayın. Sonra denilen yere gidin. Burada çok hızlı ve çevik olmalısınız.

Araba gördüğünüz gibi santrale çarptı. Bombada var adamlarda geldi. Hemen 1 tuşuna basıp gözüken kolları indirin havaya zıplayarak gidin ki adamlar sizi gafil avlamasın. Kolları indirdikten sonra bombayı alıp o kısa zaman içinde gidip denize atın. Evet, gelelim son sahneye. Apocalypse çetesi ve başkanıyla karşı karşıyasınız.

Havaya zıplayıp, adamları kendinize çekerek dövün. (Q yu unutmayın) Sonra aşağı inip diğer patron kılıklıları seri şekilde vur kaç yaparak yere serin. (Q yu unutmayın) O zaman şimdi çok canınız var ve patronla karşılaşabilirsiniz. Patrona çalışın. Vuracağında Q ya basılı tutup gereken tuşa basın böyle kolay oluyor.

Konular