E okul hilesi nasıl yapılır

Bir çok öğretmen ve yönetim bu konuda yeterli araştırmaya sahip olmadıklarından dolayı bazen ilginç e okul hilelerine maruz kalmaktalar.

Bu yazımızın amacı e okul hilesi yapmak isteyen öğrencilerin ne gibi yollar deneyebileceğini anlatmak ve bu konuda öğretmenlerin nasıl önlem alması gerektiğini vurgulayacağız.

En bilindik e okul hilesi şifre kırma işlemi..

Öğrenciler kendi notlarını giren öğretmenlerin e okul şifrelerini kırarak notlarını değiştirmeye kalkışmaktalar. bu şifre kırma yolları öğretmenlerin dikkatsizlikleri ya da kolay hatırlanır şifreler kullanması ile meydana gelmekte..

öğrenciler öğretmenin e okul girişi yaptığı bilgisayara hiç bir şekilde açmamalı, kullanmamalı ve uzak tutulmalı. kuracakları ufak bir keylogger yazılım ile öğretmenin şifrelerini çalmaları kolaylaşabilir.

ya da öğretmen şifresini bilgisayara hatırlatıyorsa öğrencisi o bilgisayarı açarsa mevcut şifreyi sistem üzerinden görebilir..

* * *

Diğer bir nokta ise e okul sistemindeki yazılım açıklarına ulaşarak yapılabilecek not değişiklikleridir.

internette bu konuda çok fazla bilgi dolaşmakta ancak tamamı sadece ziyaretçi çekebilmek için uydurulmuş ve gerçeklikle alakası yoktur.

şunu unutmayın ki e okul sisteminde yapılan her işlem kaydedilmekte ve herhangi bir değişiklik ise geçmişe dönük kontrol edilebilmektedir. her neşikilde ulaşırsanız ulaşın sistem IP adresinizi alacaktır ve bir gece ansızın polis kapınızı çalıverecektir..

o yüzden bu işlerden uzak durmak lazım. adam gibi derslere çalışıp geçmek lazım.

internette yazan bütün sözde hileler uydurmadır. o sitelerdeki yorumlarda site sahipleri tarafından uydurulmuştur. bir yorum ekleme yeri bile olmayan siteye ziyaretçi nasıl yorum gönderebilsin ki.. böyle tuzaklara kanmayınız

http://www.eokulyonetim.com/node/37


Konular