Rübik Nasıl Yapılır ?

Genel adı Rübik , mahalle adı zeka küpü :) Küçüklüğümde annem, babam bana rübik almıştı . Tabi bana o küpü rübik diye tanımlamamışlardı, onun adı ” zeka küpü”ydü. Bana hangi amaçlar aldıklarını açıkçası bilmiyorum ama eminim ki o küpü o yaşta yapabileceğimi düşündüklerinden almamışlardır .

Neyse asıl konumuza dönelim. Bir an çocukluğuma gittim

Rübik Nasıl Yapılır?

Arkadaşlar peşinen söyleyeyim ki rübik benim bu yazdığımı okuyarak yapılmaz. Zeka küpünün 6 yüzeyinide aynı renkte yapabilmek için; küpün nasıl yapıldığını görmeniz , saatlerce yapmaya çalışmanız , algoritmalarını ( algoritma dediğime bakmayın havalı oluyor diye bunu kullanıyorum ) ezberlemeniz ve biraz da sabırlı olmanız gerekiyor. Elinize küpü aldıktan 1 saat sonra ben öğrendm diyemezsiniz. Haa eğer ben 1 saatte hatta daha da çabuk bir şekilde öğrendim diyorsanız ” Size helal olsun” . Başka ne denir ki

Saadete geliyorum . Arkadaşlar benim burda size rübik yapımıyla ilgili verebileceğim bilgiler sadece algoritmalarının nasıl oldu ve öğrenmenizi garanti edebileceğim kaliteli videolar.

Öncelikle algoritmalardan ve anlamlarından bahsedeyim.

A: Saat yönünde alt taraf

Ü: Saat yönünde üst taraf

R: Saat yönünde sağ taraf

S: Saat yönünde sol taraf

Ö: Saat yönünde ön taraf

Eğer yapacağımız hareket saat yönünün tersineyse üstüne ‘ işareti koyacağız. Örneğin ; A’ , Ö’

Şimdi size videosunu vereceğim ordan rahatlıkla öğrenebilirsiniz fakat dediğim gibi ben size yazmanızda kolaylık sağlamak için algoritmasını da yazacağım. Hatta yazıyorum ;

Başlangç : R’ + A ‘+ R

1 -Ö ‘+ Ü+S ‘+Ü ‘

2-R ‘+A ‘+R + A

3- Ü+R+Ü ‘+R ‘+Ü ‘+Ö ‘+Ü+ Ö

4- Ö + R+Ü+R ‘+Ü ‘+Ö ‘

5-R +Ü+R’ + Ü+R+ Ü + Ü +R ‘

6-Ü + R + Ü ‘+S ‘+Ü+ R ‘ +Ü ‘+ S

7- R ‘+ A ‘+ R + A

Arkadaşlar bunlar algoritması bunlara bakarak baştada dedğim gibi hiçbirşey anlayamazsınız . Sizi video izlemeye davet ediyorum.

Yanlız şunu baştan söyleyeyim. Eğer gerçekten hırs yaptıysanız ve aşmış bir insan değilseniz bu iş sizi bayağı bir oyalayacak.

Rübik yapımı 1.kısım , Rübik yapımı 2.kısım , Rübik yapımı 3 .kısım

Hadi size kolay gelsin…